Sevardheter på Koh Tao

Sevärdheter och utflykter Koh TaoGuide till aktiviteter och sevärdheter

Här nedan har vi listat en del saker att göra och beskåda på Koh Tao


Famous stones - stenformation

En stor sten som bär initialerna av kung Rama V, som besökte ön år 1899, ligger vid södra änden av Haad Sairee. En liten plakett pryder minnesmärke vid den högt vördade platsen - inte ens tänka på att lägga till dina egna initialer. Stenen är kanske inte speciellt sevärd, men kolla upp det om du råkar ha vägarna förbi. För att komma hit, gå till den södra änden av Haad Sairee längs stranden vägen så ser du den. En staty av Rama V står vänd mot havet strax innan den stora stenen.


"John Suwan" utsiktsplats

Utsiktspunkt på Koh Tao Denna en gång populära utsiktsplats har tyvärr vuxit igen och är numera svår att nå. Den dåligt underhållna vägen över Freedom Beach är inte lätt att se, så fråga någon i lokalinvånare vid freedom beach som kan peka hur du går. Bukten är fantastisk att skåda om du väl har tagit dig hit och det är värt mödan.. Gå upp för vägen ovanför Freedom Beach Bungalows och följ den dåliga vägen. Tag vänster uppåt berget och fortsätt söderut runt udden. När du helt enkelt inte kan gå längre, då är du framme.


Thai boxning på Koh Tao

Thai boxning på Koh Tao Thaiboxnings Fighter sker regelbundet och de aviseras av affischer och genom högljudda skåpbilar med megafon skriker ut tider och datum. De tidiga thai boxning fighterna på dagen sker ofta mellan lokala tonåringar, och under kvällarna kommer de stora champions fram, då brukar det vara mer fullt bland besökare. Normalt kommer varje kväll minst en västerlänning, ofta en dykinstruktör, som deltar i fighter. För att hitta till arenan, gå österut på vägen som löper genom Sairee byn mot Ao Hin Wong.


Dykning och snorkling på Koh Tao

Inte mycket att säga om detta annat än denna sevärdhet är otroligt bra på Koh Tao, därför bör det ändå nämnas på denna sida. Läs våra fullmatade guider nedan.
Läs mer om dykning på Koh Tao
Läs mer om snorkling på Koh Tao
Läs mer om dykplatserna runt Koh Tao


Båtutflykter

Båtutflykt longtail Koh Tao Båtturer kan organiseras från nästan alla stränder på Ko Tao, genom någon resebyrå eller från de flesta hotellreceptioner. Man hämtas ofta runt 10:00 på förmiddagen för att återvända vid ca 16:00. Kostnaderna varierar men en longtail båt tur kostar normalt runt 550B per person, och en stor båt runt 650B. Fördelen med den stora är att den ger mer skugga, men longtails tenderar å andra sidan att besöka fler stränder. Om du hyr en hel longtail, se till att ange exakt vilka stränder du vill besöka innan du lämnar. Dessa resor omfattar normalt hotell pickup och lunch. Om du vill göra din egen resa, är taxibåtar lätt att organisera också. Räkna med att betala 200-300B från Haad Sairee till Ko Nang Yuan. Om du vill hyra din egen longtail båt runt ön, så kommer det att kosta dig ca 2.000 B efter lite prutning.


Kajak - havskajak runt Koh Tao

Gör något mer annorlunda och trevligt, ta en rundtur längs Ko Taos kust med havskajak. Ett förvånansvärt enkelt sätt att ta sig runt, särskilt om du väljer en tandem kajak, Detta är ett bra sätt att se de fina klippformationer och paradis stränder som finns runt ön. Kajaker kan hyras för ca 100-150B en timme eller 500-800B per dag. Var noga med att kontrollera de villkor och ta med dig mycket vatten och en solhatt.


Hiking och Trekking till fots

Ko Tao är till storleken baby-storlek jämfört med närliggande Ko Pha Ngan och Ko Samui, men det kuperade landskapet erbjuder faktiskt utmärkta möjligheter att utforska djungel och land till fots. Underskatta inte avstånden, men: Din guidebok kan säga att det är möjligt att gå runt ön på en dag, men du kommer förmodligen redan har fått nog efter en tre timmars utfärd längs kusten leden från Mae Haad att Chalok Ban Kao . Den bästa idén är att börja tidigt på morgonen och ta med mycket vatten. Tips på leder är:

Trekking hiking vandra på Koh Tao Mae Haad till Chalok Ban Kao En av de mer populära vandringarna på Ko Tao. Denna vandring tar dig runt en vacker serie av vikar och berg. Från Mae Haad, gå förbi raden av alla resorter och runt den vackra Ao Jan Som. Längre söderut blir vägen mer utmanande och även om det inte är en särskilt brant vandring så kan det ibland vara lite lurigt. Snart når du den vackra Haad Sai Nual, som har ett annat kluster av resorts. Fortsätt söderut förbi Juea stranden för sedan se en panorama utsikt av Chalok Ban Kao Bay. Därifrån är det en enkel promenad längs stranden och sedan en liten strandpromenad till byn.

Mae Haad till Tanote Bay Gå tvärs över ön i denna utmanande promenad från den mest trafikerade delen av ön till den mest lugna. Börja med att gå längs den asfalterade vägen som leder upp till Moonlight Bungalows, fortsätt förbi en skylt där det står Park. Härifrån är det en stor stig mitt i bland stora stenblock som ser ut som de skulle bara rulla hela vägen ner på sidan av berget, när som helst. Snart når du ett par övergivna hyddor på en enslig topp, varifrån du ser en fantastisk utsikt över hela ön. Följ stigen nedåt och du når en byggarbetsplats stor nog för åtminstone några fotbollsplaner. Det är början på ett nytt vattenreservoar projekt avsedd att lösa öns vatten-brist problem.

Tips från butiken!

Se alla erbjudanden i butiken   
Lite längre ner kommer du att nå en bred fin vägen. Sväng vänster, och det är sedan en enkel promenad med vacker utsikt ända ner till Tanote Bay. Vandringen tar ca tre timmar.


Koh Tao minigolf och bowling

Ko Tao Bowling and MiniGolf har en arton-håls golfbana, en 10-banig bowlinghall, biljardbord och en bar med tillhörande grekisk restaurang. Banorna är långt ifrån platta och en människa plockar upp din käglor för att återställa dem. Bara det är ju sevärt. Kanske nåt att göra om det regnar en dag. Öppet mellan 12:00-24:00. Pris för bowling är 250 B per timme


Koh Tao Paintball

Här är din chans att skjuta dina vänner och få dem känna lite smärta. Dagliga paintball strider, med olika teman, sker flera ggr varje dag i djungeln. Riktigt kul! Krigen hålls i sluttningen i norra delen av Sairee Beach. Kontoret ligger nere på höger sida av vägen bredvid Sairee Plaza Mae Haad. Matcherna sker oftast 16:30 på eftermiddagen.
Besökarnas egna tips & kommentarer om sevärdheter


Skriv gärna ett litet tips eller kommentar om sevärdheter som andra kan läsa här

Namn
Ditt tips/kommentar

Skriv kod
Skriv denna kod i fältet till vänsterFler bra guider till spännande, fina platser i Thailand hittar ni här

Koh Phi Phi
Koh Samui
Phuket
Bangkok
Koh Samet
Koh Ngai
Koh Chang
Koh Lipe
Sveriges största community för thailand välkommen som medlem!
Thailand - Boka hos FritidsresorHotell bungalow med pool i thailand.