Snorkling runt Koh Tao bästa snorklingen

Betyg Snorkling

Chalok Baan snorkling - betyg på hur barnvänligt det är på stranden
Freedom Beach snorkling - betyg på snorkla vid stranden
Hin Wong Beach snorkling - betyg på snorkla vid stranden
Jan Som Bay snorkling - betyg på snorkla vid stranden
June Juea snorkling - betyg på hur barnvänligt det är på stranden
Ko Nang Yuan snorkling - betyg på snorkla vid stranden
Leuk Beach snorkling - betyg på snorkla vid stranden
Laem Thian snorkling - betyg på snorkla vid stranden
Mae Haad snorkling - betyg på snorkla vid stranden
Mango Bay snorkling - betyg på snorkla vid stranden
Sai Daeng snorkling - betyg på snorkla vid stranden
Sai Nuan snorkling - betyg på snorkla vid stranden
Sairee Beach snorkling - betyg på snorkla vid stranden
Tanote Bay snorkling - betyg på snorkla vid stranden
Thian Og Bay snorkling - betyg på snorkla vid stranden

Karta Koh Tao


Klicka för att se en karta över Koh Tao och snorkling
Klicka för att se större karta över alla snorklingsvikar
(öppnas i separat fönster)

Tips från butiken!

Se alla erbjudanden i butiken   

Snorkling på Koh Tao - guide till den bästa snorklingen

Runt Koh Tao finns klarblått vatten, varma temperaturer och ett fantastiskt marint liv. Det finns flera snorkelturer runt Koh Tao som avgår från olika ställen. Snorkelturerna kostar ca 650 Baht per person för större båtar och ca 550 Baht om du åker med longtailbåt. I priset ingår transfer till och från ditt hotell, snorkelutrustning och lunch. På båten ingår även vatten, kaffe/te och färsk frukt. Dagen börjar klockan 08.30 då du hämtas upp vid ditt hotell och du är tillbaka runt klockan 16.00. Båten tar dig sedan till Shark Island, Ao Leuk Beach, Hin Wong Bay och du får sedan välja mellan Koh Nang Yuan eller Japanese Garden innan det är dags att åka hem igen. Dagsturerna går att boka på alla bokningskontor som finns utspridda vid öns stränder. Detta är en tur vi starkt rekommenderar för att uppleva det marina livet. Ett minne för livet defenitivt!


Snorklingsguide till stränder

Snorkling Ao Chalok Baan Kao

Medelmässig snorkel, helt ok men inget för den kräsne. Vill du snorkla vid stranden finns snorkel att hyra för runt 150 Baht. Det finns även snorkelutflykter att boka om du vill komma lite längre ut från land. Med en stor båt kostar utflykten 650 Baht per person och för 550 Baht per person åker ni i en longtailbåt. Priset inkluderar transfer från och till ditt hotell, snorkelutrustning, lunch, vatten, kaffe/te och frukt
Läs mer om snorkling på Ao Chalok Baan Kao Beach, Koh Tao


Snorkling Freedom Beach

Snorklingen här är något bättre än på närbelägna Chalok Baan Kao Beach. Här finns koraller och gott om fisk. Cyklop och utrustning kan du hyra vid Chalok Baan Kao Beach för ca 100 Baht. Snorkelutflykter går att boka vid hotellen och kostar runt 600 Baht Baht per person. Då ingår transfer, utrustning, lunch, dricka och frukt på båten.
Läs mer om snorkling på Freedom Beach, Koh Tao


Snorkling Hin Wong Bay Beach

Snorklingen är otroligt bra här, du ser alltid massor av fiskar och ibland t.o.m. hajar och sköldpaddor. Bättre snorkling än så här blir det nog inte längs Koh Taos kust. Här ser man dessutom ofta enorma sardinstim när man snorklar och på så sätt också större rovfiskar som jagar dem.
Läs mer om snorkling på Hin Wong Bay Beach, Koh Tao


Snorkling Jansom Bay Beach

Snorkligen är inte alls dum från denna strand och de brukar gratis låna ut mask och snorkel i receptionen på hotellen. Annars anordnas snorklingsturer för ca 600 Baht per person. Då ingår transport, lunch, vatten, kaffe eller te, frukt och snorkelutrustning (inklusive simfötter). Här ser du flera klippor under vattnet och en del koraller. Gott om fisk.
Läs mer om snorkling på Jansom Bay Beach, Koh Tao


Snorkling June Juea Beach

Snorklingen är helt ok här på June Juea Beach, du får låna utrustning på resortet gratis. Mycket småsten och sandplättar. Koraller på sina håll. Trigger fish vanlig.
Läs mer om snorkling på June Juea Beach, Koh Tao


snorkling bästa på Koh Tao

Snorkling Koh Nang Yuan

Snorklingen är otroligt bra här, du ser alltid massor av fiskar och ibland t.o.m. hajar och sköldpaddor. Utan tvekan en av de bästa snorklings och dykplatserna vid Koh Tao. På grund av det klara vattnet är sikten enastående lång och du behöver heller inte gå långt ut från stranden innan korallreven börjar. Här simmar fiskarna väldigt nära dig, precis som om de vore tama och vana vid besökarna. Det är en upplevelse att komma hit, missa inte det!
Läs mer om snorkling på Koh Nang Yuan, Koh Tao


Snorkling Leuk Beach

Snorklingen är mycket bra här, du ser alltid massor av fiskar och ibland t.o.m. hajar och sköldpaddor om du har tur. En hel del korallrev finns en bit utanför stranden och framförallt längs sidokanterna av stranden. Sidorna är bäst, försök hålla dig där.
Läs mer om snorkling på Leuk Beach, Koh Tao


snorkling bästa på Koh Tao

Snorkling Laem Thian Beach

Det bästa med denna lilla vik är snorklingen som får högsta betyg på Koh Tao. Här finns tunnlar, passager och koraller som du kan simma genom och du ser alltid ett rikt marint liv med massor av fiskarter. Dykningen utanför är också fantastiskt bra och omtyckt. Båtar lägger till längre ut och dykare tar sina dukturer här. Undervattenlandskapet är uppbyggt av kalksten och koraller som är mysigt att simma runt mellan. Här har du också chans att se den exotiska sällsynta fisken, noshörningsfisken. Den ses relativt ofta här bland snorklare och dykare.
Läs mer om snorkling på Laem Thian Beach, Koh Tao


Snorkling Mae Haad Beach

Snorkligen är inte den bästa på ön, förmodligen den sämsta även om den är över medel jämfört närliggande öar såsom koh phangan och koh samui. Välj en annan strand om du tänker snorkla.
Läs mer om snorkling på Mae Haad Beach, Koh Tao


Simma med valhaj

Snorkling Mango Bay Beach

Snorkligen är riktigt bra även från stranden. Gott om koraller och fiskar. Ta med bröd om du vill mata dem. Snorklings utflykter anordnas även härifrån till andra bra ställen runt Koh Tao. Sammanfattningsvist ett bra ställe för dig som vill dyka och snorkla
Läs mer om snorkling på Mango Bay Beach, Koh Tao


Snorkling Sai Daeng Beach

Snorklingen är mycket bra här, du ser alltid massor av fiskar och ibland t.o.m. hajar och sköldpaddor om du har tur. Gott om koraller och stenblock att simma runt
Läs mer om snorkling på Sai Daeng Beach, Koh Tao


Snorkling Sai Nuan Bay Beach

Snorklingen är relativt bra, inte lika bra som Koh Taos östkust men ändå långt över snittet i Thailand.
Läs mer om snorkling på Sai Nuan Bay Beach, Koh Tao


Snorkling Sairee Beach

Snorkligen är inte alls dum från denna strand och de brukar gratis låna ut mask och snorkel i receptionen på hotellen. Annars anordnas snorklingsturer för ca 600 Baht per person. Då ingår transport, lunch, vatten, kaffe eller te, frukt och snorkelutrustning (inklusive simfötter). Det går ett korallrev en bit ut från stranden ca 30-100m ut, och här är det riktigt bra snorkling. Korallreven går in ganska grunt mot strandkanten på vissa delar av stranden och då kan det vara svårt att bada här, men snorkla går ju. Gott om sjöborrar och fiskar.
Läs mer om snorkling på Sairee Beach, Koh Tao


Snorkling Tanote Bay Beach

Snorklingen är mycket bra här, du ser alltid massor av fiskar och ibland t.o.m. hajar och sköldpaddor. Fina koraller längs sidorna i viken
Läs mer om snorkling på Tanote Bay Beach, Koh Tao


Snorkling Thian Og Bay Beach

Ta dig ca 100m ut så ser du nästan alltid revhajar och black tip sharks vid snorkling. Snorklingen är riktigt bra och du ser alltid massor av fisk och koraller. Längst inne i viken kan det ibland vara grumligare men tar du dig bara en bit ut är det riktigt riktigt bra. Utrustning finns att hyra på stranden för ca 100 Baht.
Läs mer om snorkling på Thian Og Bay Beach, Koh Tao


Koh Tao snorkla bästa stränderna


Besökarnas egna tips & kommentarer om snorkling


Skriv gärna ett litet tips eller kommentar om snorkling som andra kan läsa här

Namn
Ditt tips/kommentar

Skriv kod
Skriv denna kod i fältet till vänsterFler bra guider till spännande, fina platser i Thailand hittar ni här

Koh Phi Phi
Koh Samui
Phuket
Bangkok
Koh Samet
Koh Ngai
Koh Chang
Koh Lipe
Sveriges största community för thailand välkommen som medlem!
Thailand - Boka hos FritidsresorHotell bungalow med pool i thailand.